2011. július 27., szerda

Fantoft Klubb I.

Igaz, hogy már lassan két hónapja bezárt a klub, de még egyszer sem volt alkalmunk beszámolni az életről a klubban, vagyis itt a Fantoftban. Ha ismerkedni akar az ember és nem közös konyhás lakrésze van, bizony a klub ad lehetőséget az ismerkedésre. Mivel nem igazán szeretjük a tömeget, meg a sok ismeretlent egy helyen ezért viszonylag sokáig távol tartottuk magunkat ettől a helytől. Február elején mégis lemerészkedtünk, és az eredményről már mindenki tud ( vajdasági körte kontra klub menedzser). Az itteni magyarok mellett szert tettünk igazán jó német és norvég ismerősökre, barátokra is. Azon az estén ismertünk meg mindenkit akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot. A bulik itt is amolyan elő-bulival kezdődnek. Az első ilyen élményünk a D blokk 9. emeleti közös konyhájához köthető, ahol is rengeteg már igen jó hangulatú spanyol vacsorázott, énekelt. A Fantoftban lakó mindenféle nép közül a spanyolok azok, akik mindenkit zavarnak (egy idő után) ugyanis sokan vannak, mindig együtt és mindig hangosak, ha beszélnek, ha énekelnek.

És valamiért mindig beöltöznek (jobb sarok John Travolta hasonmás)

Miután mindenki hangulatba hozza magát, olyan 12 körül leözönlik a nép a klubba. A belépés ingyenes, ami nem is annyira magától értetődő Norvégiában. A zenét minden héten más DJ biztosítja. A klub korán zár 2:30-kor, ami egyébként az egész városban így van. A buli után következik az utó-buli. Első bulink Gonzalónál ért véget, ahol is egy kis zenélő csapat gyűlt össze.


Ugyan elmondható, hogy több szempontból is jól sikerült az este, mégsem lettünk a legnagyobb patry-arcok, és csak ritkán mentünk bulizni.
A klub a hét minden napján nyitva van este nyolctól. Minden nap más program, mint kvíz est, mozi est, jam session stb. várja az érdeklődőket. Párszor megmérettük magunkat a kvíz estéken, de a kérdések annyira őrültek voltak, hogy a legjobb eredményünk egy negyedik hely lett csupán.

 A kvízmester és műve

Csak a kérdések nehézségét, őrültségét mutatva, néhány kérdés, Hány kg a bálna heréje? Mikor született Rihanna? Ki rajzolta Tapsi Hapsit? stb. A kvíz estek mindig egy étel feladvánnyal végződtek. Az utolsó este Gunnar és Andreas csigát kevert össze sörrel, meg még két valamivel, de persze senki nem jött rá az összetevőkre. A kvíz estek népszerűségével csak a vasárnapi jam session estek vehették fel a versenyt. Vasárnaponként összegyűltek a zenekedvelő népek és mindenféléket játszattok. Voltak állandó művészek, akik ugyan valóban szépen énekeltek, de a huszonharmadik jam session után már kissé unalmasak voltak (legalábbis nekem). A klub két nagy teremből és egy koedukált wc-ből áll. Billiárd asztal, ping-pong asztal, zongora, darts, kártyák és társasjátékok minden mennyiségben.


Miután bekerültünk a Fantoft Klubb Staff-ba, többet jártunk le, főként dolgozni. De erről majd máskor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése