2011. július 13., szerda

Akvariet i Bergen

Norvégiában egyetlenegy állatkert található (Kristiansand), így nem meglepő, hogy Bergenben az egyik leglátogatottabb hely az akvárium. Mi sem hagyhattuk ki. A belépő ára időszakonként változik. Kb. 7000HUF-ért be is juthat az ember, természetesen diák jegy nincs. Az Akvárium 1960-ban nyitotta meg kapuit, amikor Észak- Európa legmodernebb és legnagyobb ilyen jellegű létesítményének számított.

 Régi szép idők

Manapság azonban nyugodtan nevezhetjük az egyik legkisebbnek. A megszokott programmal várják az embereket: fóka-show, pingvin etetés, tengeri herkentyű bemutatás stb. Egy megközelítőleg 60 nm-es medencében három fóka múlatja az időt, és 2-3 óránként még pár karikán is átugranak.


A kinti területen találhatóak a pingvinek is. Kis házaik - feltételezhetően az eső miatt - és kőből készült fészkeik vannak. Jelenleg két 3-4 hetes kis csöppség is boldogítja a látogatókat.


Ezen kívül még egy háromszintes épület áll a látogatók rendelkezésére. A legalsó szinten van a "hal labirintus", a 3D mozi (természetesen külön fizetni kell a szemüvegért),  a shark tunnel, és a tropical section.  A cápa alagút meglepően kicsike, de mindazonáltal ízlésesen kialakított.


A trópusi részlegen többek közt kajmán, krokodil, kígyó, pók, maki, és teknős látható. Ezek közül személyes kedvencnek a kajmánokat emelném ki, ugyanis meglehetősen mókásan "álltak" a medencéjükben.


Nem meglepő, hogy egy Akváriumban temérdek hal van, a világ minden tájáról, szépek, de izgalmasnak nem igazán nevezhetőek. Egy csöpp izgalmat a rák és tengeri csillag simogatás jelenthet.

 A kivétel erősíti a szabályt

Az Akvárium szórólapján ez áll : Meet the locals! Ez valóban igaz, ha nincs elege még az embernek a norvégokból menjen az Akváriumba...

Az egyik legérdekesebb hal

A fóka show

Shark tunnel


Összességében a nagy állatbarátoknak egy kellemes délutáni kikapcsolódást jelenthet a bergeni Akvárium, de meg kell jegyeznem, hogy a belépő ára és a látnivalók nincsenek összhangban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése