2011. május 6., péntek

ISU - International Students Union

Akik, csak egy kicsit is ismernek, azok tudják, hogy nem vagyok az a szervezetekbe - főként diákszervezetekbe - belépő, a közösség oszlopos tagja típus. Hogy ennek ellenére, mi vezetett eme illusztris szervezetbe való belépésemhez? Az ingyen pizza ellenállhatatlan csábítása. Na jó, meg a kapcsolati tőke növelése is. 
 Az ISU egy független, demokratikus, non-profit, pártsemleges szervezet, melynek tagjai a nemzetközi diákok köréből választás útján kerülnek ki. A szervezet az 1970-es években alakult meg. Mára már szinte mindegyik nagyobb norvég város rendelkezik önálló helyi szervezeti ággal.
A ISU Bergen Branch tagjainak választása a jelentkezők levadászását jelentette. Így nem is kellett kampányolni a helyekért. Az ISU bergeni szervezetében jelenleg úgynevezett social committee member-ként tevékenykedek. Feladataim többek közt a Social Secretary-vel való kapcsolat fenntartás, a szabadidős és sport tevékenységek szervezése, kapcsolat teremtése a nemzetközi diákokkal. Rajtam kívül több social committee member is van a csapatban.

A szervezet emblémája

A szervezet anyagi forrásai mind helyi, mind országos szinten jelentősnek mondhatóak. Az adott szemeszterre minden helyi szervezetnek megállapítanak egy  keretet, amiből az összes eseményt fedeznie kell a szervezetnek. Ilyenek a különféle tematikus bulik, kirándulások, fjordtúrák, kulturális események. Jelenleg az egyik legfontosabb cél a bergeni csapatban a szervezet megismertetése a nemzetközi diákokkal. A csapat összetétele igen vegyes: örmény, német, szlovák, lengyel, kazah, és magyar diákok a tagjai.


"Csapat-építő tréningen" - ISU Bergen

Összességében egy egész kis jó társaság jött össze, és még számíthatunk pár ingyen pizzázásra is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése