2011. augusztus 16., kedd

Hazaértünk

Gyorsan eltelt ez a majdnem 7 hónap. Szép volt, jó volt, és mindenek előtt elég volt. Sokat tanultunk, tapasztaltunk, néhány jó barátra is leltünk Bergenben. Utolsó napunkon még utoljára végigsétáltunk a Bryggen-en, bybaneneztünk egy jót és este igyekeztünk mindenkitől elbúcsúzni.

 Utolsó csoportkép - Norvégia "wizzair" távlatból

Igaz már nagyon vágytunk hazaérni, de mégis a kalandosabb utat választottuk Magyarországra. Reggel fél kilenckor Bergenből repülővel kezdtük meg a hazautat. Nem sokkal tizenegy után Gdanskban értünk földet. Ott a "piciny" táskákat csomagmegőrzőbe tettük és irány a város.

Bergen Flesland - Gdańsk Główny

Ugyan előző este csak másfél órát aludtunk mégis megújult erővel vágtunk neki a városnézésnek. Néhány óra Gdansk után Krakkó felé vettük az irányt. Lengyel ismerőseink figyelmeztettek, hogy a lengyel vonatozás nem lesz egy leányálom, de a magyar állapotok után nem ért minket meglepetés. A vonatút Lengyelországon át egy röpke tizenkét órát vett igénybe. Reggel hat felé begördültünk Krakkóba. Krakkóban Bogumil volt az idegenvezetőnk.


A norvég ételek, és árak után Lengyelország maga volt a mennyország. Délután elcammogtunk a buszállomásra, ahol már szinte csak magyar szót hallottunk. Innentől egy rövid hétórás buszozást követően érkeztünk a Népligethez.

Ui:. Igaz már lassan egy hete hazaértünk, pár dologról még hasznos, érdekes lehet beszámolónk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése